İsrail'de Gazze'ye yönelik sistematik şiddet bitmek bilmiyor...

Dün gece başlayan saldırılarda İsrail ordusunun uyguladığı şiddet gözler önüne serildi. Tel-Aviv yönetiminin gerçekleştirdiği son hava saldırılarının ardından Gazze'de en az 7 kişi yaşamını yitirdi. 7 Filistinlinin yanı sıra yerel kaynaklar bölgede yaralananların sayısının da 43'e çıktığını aktardı.

Fotoğraf: Reuters


Gazze Şeridi'nde Cuma günü başlayan, "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında keskin nişancı ateşiyle iki İsrail askerinin yaralanmasının ardından şiddet tırmanmış ve İsrail sivil yerleşim bölgelerine hava saldırıları düzenlemişti. İsrail'in hava saldırılarına karşılık Gazze'den de roket atışları başlayınca tansiyon yükselmişti.

İsrail, Gazze Şeridi'nden gelen roketleri Demir Kubbe ile engellemeye çalıştı.


İsrail'in çok okunan gazetelerinden Haaretz Gazze Şeridi'nden atılan bir doket sonucu 60 yaşındaki bir İsraillinin öldüğünü ve iki kişinin de yaralandığını aktardı. Hamas'tan konuşan bir yetkili, "İsrail hükümeti durumun önemini anlamıyor ve dolayısıyla sert kararlar alacağız" dedi. Diplomatik kaynaklar taraflar arasında bir ateşkesin gündemde olmadığını duyurdu.

İsrail'in vurduğu noktalar yerle bir oldu.


Haaretz, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 200 noktayı vurduğunu aktardı.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN ÇAĞRI
Arap Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, BM, Orta Doğu Dörtlüsü ve dünyadaki insan hakları komisyonlarına yapılan çağrıda, Filistin halkına himaye sağlanması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmaya zorlanması istendi.

Açıklamada, Filistin halkına himaye konusunda gerekli mesuliyetin alınması çağrısında da bulunuldu.