Reuters'in verdiği son dakika bilgisine göre İtalya, Avrupa Birliği'nin Guaido'yu Venezuela geçici lideri olarak tanımasını bloke ettiğini bildirdi.

Venezuela Ulusal Meclis Lideri Juan Guaido kendisini geçici devlet başkanı olarak ilan etmiş daha sonra başta ABD olmak üzere birçok batı ülkesi Maduro'ya karşı Guaido'yu devlet başkanı olarak tanımıştı.

Son olarak AB ülkeleri Maduro'ya seçim yapmaması durumunda Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıyacakları uyarısında bulunmuştu. Maduro geçitğimiz hafta düzenlediği mitingde bu yıl içinde Ulusal Meclis seçimlerinin yeniden yapılacağı duyurusunu yapmıştı.

[old_news_related_template title="Maduro Papa'ya mektup yazdı!" desc="Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a bir mektup yazarak ülkedeki siyasi krizin çözümü için yardım talebinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/maduroo-1_16_9_1549291941.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/maduro-papaya-mektup-yazdi-3390013/"]