Almatı'dan başkent Nursultan'a (Astana) gitmek üzere havalanan uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra, yerel saatle 07.22 (TSİ 04.22)  irtifa kaybederek önce beton bariyere, ardından da iki katlı bir binaya çarptı.

FOTO: Reuters


Kazakistan havacılık yetkilileri, kazada 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölenlerin ve yaralananların arasında çocukların da bulunduğu öğrenildi.

Rus Russia Today yayın kuruluşu, uçağın ve binanın enkazından kurtarılanların arasında en az sekiz çocuk olduğunu aktardı.

FOTO: Reuters


Düşen uçakta Türk yolcu olup olmadığı henüz bilinmiyor. Rusya'nın Kazakistan Başkonsolosluğu, ilk belirlemelere göre uçakta Rusya vatandaşının olmadığını duyurdu.

İflas eden Hollanda şirketi Fokker yapımı 'Fokker 100' tipi uçağın 23 yıllık olduğu öğrenildi.

Kazak yetkililer, çift turbo motorlu uçağın düşmesinin ardından tüm Fokker 100'lerin uçuşlarını durdurdu.

FOTO: Reuters


Uçağın neden düştüğü henüz bilinmiyor. Fakat Reuters haber ajansı muhabiri, bölgede yoğun sisin olduğunu duyurdu.

Almatı Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, ölümlü kazaya yol açan şartların belirlenmesi için özel bir komisyon kurulduğu belirtildi.

FOTO: AA


Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, sosyal medyadan paylaştığı mesajla, kazada ölenlerin ailelerine ve dostlarına başsağlığı diledi. Tokayev, "Tüm yaralılara destek verilecektir. Tüm sorumlular hukuka uygun olarak ağır cezaya çarptırılacaktır" ifadelerini kullandı.

[custom_content title="DAHA ÖNCE DE KAZA YAPTI" desc="1999 yılında VIP uçuşlar için kurulan BEK Air, şimdilerde Kazakistan'ın düşük fiyata hizmet sunan ilk havayolu şirketi olarak biliniyor. 29 Ocak 2013'te 20 kişinin öldüğü bir kazayla gündeme gelen Bek Havayolları'nın filosu, yedi adet Fokker-100 tipi uçaktan oluşuyor.">