Ankara-Atina hattında gerilim tırmanıyor... Dün gece 03:30 sularında Yunanistan'ın Selanik kentinde bir Türk diplomatın aracı kundaklandı.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu'nda görevli diplomatın aracının sabaha karşı kundaklandığı ve korkunç saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Otomobilin Kassandrou Caddesi'nde park halinde olduğu belirtildi.

Yunan basınına konuşan yerel polis, "Araçta maddi hasar meydana geldi. Saldırıyı kimin yaptığı henüz bilinmiyor fakat incelemelerimiz devam ediyor" dedi.

[old_news_related_template title="Kriz büyüyor: Yunan bakan Libya'nın sözde lideriyle buluştu!" desc="Türkiye ile Libya arasındaki yakınlaşmaya karşı bir hamle yapan Yunanistan dün Libya'da meşru olmayan Hafter ve sözde yönetiminin temsilcileriyle 'resmi temasta' bulundu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Bingazi kentindeki sözde yönetimle görüştü. Dendias, Libya'nın meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Türkiye ile 'mutabakat zaptı imzalama hakkının bulunmadığını' öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/23/iecrop/dendias-ekathimerini_16_9_1577083540.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-kriz-buyuyor-yunan-bakan-libyanin-sozde-lideriyle-bulustu-5525078/"]