ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy arasında geçen telefon görüşmesi gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Temmuz ayındaki görüşmenin içeriğine ilişkin beş sayfalık özel deşifre yayınlanırken, Trump'ın Ukrayna'nın yeni liderinden, Demokrat başkan aday adayı ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın faaliyetlerinin araştırılması için avukatı Rudy Giuliani ve ABD Adalet Bakanı'yla çalışması konusunda istekte bulunduğu belirtiliyor.

Söz konusu skandalın ardından Trump'ın azledilmesiyle ilgili süreç de yeniden alevlenmişti. Demokrat Parti üyesi ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Donald Trump’ın azledilme sürecinin başlatılması için ilk resmi girişimi yaptıklarını açıklamıştı.

Tüm bu gelişmeler sıcaklığını korurken, Rusya'dan da flaş bir açıklama geldi. Haftalık toplantı için basın mensuplarının karşısına geçen Kremlin sözcücü Dmitriy Peskov'a Trump-Zelenskiy konuşması konusundaki görüşleri soruldu.

Diplomatik olarak bu tip konuşmaların yayınlanmasının normal olmadığını söyleyen Peskov, ABD'nin Putin ve Trump arasındaki telefon konuşmalarını yayınlamamasını umduklarını ifade etti.

[old_news_related_template title="Trump'tan azil iddialarına yanıt: Benim kadar kötüsünü gören olmadı" desc="Azledilme iddiaları yeniden ortaya atılan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan flaş açıklamalarda bulundu. Trump, 'Benim kadar kötü muamele gören bir başkan olmadı' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/25/iecrop/trump-toplanti-reuters-2_16_9_1569417999.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/trumptan-azil-iddialarina-yanit-benim-kadar-kotusunu-goren-olmadi-5353691/"]