Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Economist dergisine açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin hudutlarının güvenliğini sağlamak ve terör koridorunu engellemek için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı daha önce de eleştiren Macron bu sefer NATO'yu hedefine aldı.

Macron, "Şu an yaşadığımız şey NATO'nun beyin ölümüdür. ABD, Avrupa projesine sırtını döndü" ifadesini kullanırken, "ABD ve NATO müttefikleriyle stratejik karar alma mekanizmasında bir koordinasyon yok" dedi.

TSK'nın sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütleri PKK//YPG'ye karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı hakkında geçtiğimiz haftalarda da skandal açıklamalarda bulunan Macron, "Bir diğer NATO müttefikimiz Türkiye, bizim ilgimizin olduğu bir alanda haber vermeden askeri harekat düzenliyor" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Rusya'dan korkutan açıklama: Terör tehdidi oluşturuyor" desc="Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı, Orta Doğu'daki teröristlerin akrabaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. RIA haber ajansı üzerinden paylaşılan açıklamada, 'Orta Doğu'daki militanların akrabaları Rusya'ya dönerek terörizm tehdidi oluşturabilir' ifadesi kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/07/iecrop/rusya-bayrak-shutterstock_16_9_1523995112_16_9_1573122625.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-rusyadan-korkutan-aciklama-teror-tehdidi-olusturuyor-5436051/"]