Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Reuters'ın Rus haber ajansı RIA'ya dayandırdığı açıklamalarda Şoygu, "Rusya, ABD ve Türkiye ile birlikte Sriye'deki iş birliğinin bölgeye güven ve istikrar getirmesini umut ediyor" dedi.

[old_news_related_template title="Suriye Demokratik Güçleri açıkladı: Resulayn'dan çekildik" desc="Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Türkiye ile ABD arasında varılan ateşkes anlaşması kapsamında Resulayn kentinden dün itibarıyla çekildiklerini açıkladı. Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalifler geri çekilmenin tamamlanmadığını bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/21/iecrop/suriye-reuters_16_9_1571636925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-suriye-demokratik-gucleri-acikladi-resulayndan-cekildik-5401339/"]

Resmi temaslar için gittiği Çin'de açıklamalarda bulunan Şoygu, Suriye'deki IŞİD'lilerin kaldığı cezaevlerinin güvenliği ile ilgili de, "Bu konu hızla çözülmeli" dedi.