'İnce Karadeniz' gemisi Endonezya’nın Semerang Limanı'ndan yükünü aldıktan sonra okyanusa açıldı.

Gemi seyir halindeyken Kaptan Bora Ekşi, makine yağcısı olarak görev yapan Ergin A.’nın bıçaklı saldırısına uğradı.

Kaptanı kamarasında boğazından bıçaklayan saldırgan, diğer mürettebatın çabasıyla etkisiz hale getirildi.



Ergin A. kendisine müdahale eden dört mürettebatı da bıçaklarken, 42 yaşındaki kaptan Bora Ekşi gemide hayatını kaybetti.

Ergin A. mürettebat tarafından bağlanırken, geminin rotasını adli işlemler için Sri Lanka'nın Kolombo Limanı'na çevirdiği açıklandı.

DHA'nın haberine göre; Kaptan Bora Ekşi'nin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

FOTO: DHA


YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Geminin sahibi olan İnce Denizcilik'ten yapılan ilk açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* 20.12.2019 tarihi sabah saatlerinde Hint Okyanusu'nda seyir halinde bulunan şirketimize ait M/V İnce Karadeniz isimli gemimizde vuku bulan elim hadise sonucu bir personelimiz vefat etmiş ve iki personelimiz yaralanmıştır.

* Türk konsolosluğuna ve yasal mercilere gerekli bildirimlerin tamamı yapılmıştır. Şu an itibarıyla Hint Sahil Güvenlik duruma müdahale etmiş, yaralılara ilk müdahale yapılmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi yoktur.

Hint Okyanusu'nda seyir halindeyken gemide görevli makine yağcısı tarafından öldürülen Kaptan Bora Ekşi, ailesiyle birlikte...


ŞİRKET O İDDİAYI YALANLADI

Şirketten yapılan ikinci bir açıklamada, olayla ilgili sosyal medyada yayılan iddialar yalanlandı. İnce Denizcilik, "olayın 10 Kasım anma törenleriyle ilgili olmadığını" belirtirken, yaralı sayısını da dört olarak güncelledi.

Cinayete ilişkin ayrıntıların yer aldığı şirket açıklaması şu ifadelerle devam etti:

* Ailevi ve maddi sıkıntıları olduğu düşünülen personele, merhum gemi kaptanımız tarafından gemide bulunulan süre içerisinde sürekli destek olunmuş, topluma kazandırılmaya çalışılmıştır. Gelişme gösterdikçe gemide kalmasına ve kontratını tamamlanmasına gemi-şirket görüşmesi sonucu karar verilmiştir.

* Zanlının açık deniz seyri başladıktan sonra olumsuz hareketlerinin nüksettiğinin ve kaptan Bora Ekşi'nin tele-sağlık hizmetine danışma gereği duyduğun aktarıldığı açıklama şu ifadelerle devam etti:

* Kaptanımız tele-sağlık tavsiyesi üzerine medikal geçmişini (zanlının) ailesinden öğrenmek için şirket ile görüşmüştür. Şirketimiz sağlıklı/doğru bilgi verebilmek için şahsın ailesiyle irtibata geçmiş olup medikal geçmişi/düzenli kullandığı ilaçlar sorulmuş ve ardından gemiye bilgi verilmiştir.

KAPTAN KAMARASINDAN SES GELİNCE...

* Aynı gün akşamı da yağcı Ergin A.’nın kendisini iyi hissetmesi ve destek olması için merhum gemi kaptanımız tarafından ailesi aranarak konuşturulmuş ve şahsın kendini daha iyi hissettiğini bildirmesi üzerine, telefon görüşmelerini tekrarlama kararı alınmıştır.

* 20.12.2019 tarihinde sabah saatlerinde, kaptan kamarasından ses gelmesi ve kapının kilitli olması üzerine, sesi duyan personel, diğer çalışanlara haber vermiş, bu sırada kaptan kamarasından çıkan yağcı Ergin A., olaya müdahale etmek isteyen diğer personele saldırmaya başlamış ve dört personelimiz daha yaralanmıştır.

* Etkisiz hale getirilen Yağcı Ergin A., başka bir personele ya da kendisine zarar vermemesi ve adli makamlara teslim edilene kadar başka bir adli suçun işlenmemesi amacıyla başında sürekli nöbetçi bulundurularak kamarada kilit altına alınmıştır.