ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını durdurması için çarşamba günü Başkan Yardımcısı Pence'i Türkiye'ye gönderecek.

Pence, perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek Suriye'deki operasyonların durdurulmasını isteyecek.

ABD ile Türkiye arasında anlaşma sağlanırsa Başkan Yardımcısı Pence, önceki gün Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kaldırıldığını açıklayabilecek.

Beyaz Saray yetkililerinin verdiği bilgilere göre Pence ile birlikte Türkiye'ye Dışişleri Bakanı Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de gelecek.

[old_news_related_template title="Trump'ın ardından Esper'den de yaptırım mesajı!" desc="ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Trump'ın yaptırım açıklamasının ardından 'Önümüzdeki hafta NATO'da müttefiklerimize toplu ve bireysel diplomatik-ekonomik önlemler alma yönünde çağrı yapacağım' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/14/iecrop/abd-savunma-bakani-mark-esper_16_9_1571092373.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-trumpin-ardindan-esperden-de-yaptirim-mesaji-5388858/"]