ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Münih Güvenlik Konferansı'nda konuştu. Pence'in gündeminde, Türkiye'nin Rusya'dan satın alacağı S-400 hava ve füze savunma sistemleri de vardı. ABD Başkan Yardımcısı, "NATO müttefikleri Doğu'dan silah alırken, ABD buna seyirci kalamaz" ifadelerini kullandı.

Pence ayrıca, NATO müttefiklerinin savunma harcamalarını artırmaları gerektiğini belirtti.

'IŞİD'İN İZİNİ SÜRECEĞİZ'


ABD'nin Orta Doğu'da güçlü varlığını sürdüreceğini belirten Mike Pence, terör örgütü IŞİD'in izin süreceklerini belirtti. Pence, ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesi kararı hakkında, "Bu bir taktik değişikliğidir, hedef değişikliği değil. ABD bölgede güçlü varlığını sürdürecek" dedi.

Pence ayrıca İran'ın terör destekçisi bir devlet olduğunu ve Avrupalı ortakların ABD yaptırımlarını baltalamayı durdurması gerektiğini belirtti. ABD Başkanı Yardımcısı, Avrupa Birliği'ne de İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilme çağrısı yaptı.

'GUİADO'YU TANIMA ZAMANI'

Pence Venezuela'daki duruma ilişkin de açıklamalarda bulundu. Pence, "Avrupa Birliği ve dünyanın geri kalanının, Guaido'yu Venezuela'nın tek başkanı olarak tanımasının zamanı geldi" dedi.