ABD-Türkiye arasında büyük bir gerilime sebep olan S-400'lerle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı... Zor günler geçiren NATO'nun yarın başlayacak iki günlük zirvesi öncesinde Rus basını Türk yetkililerin açıklamalarına yer verdi.

Reuters haber ajansının RIA haber ajansına dayandırdığı haberde Cumhurbaşkanlığı'ndan yetkililerin yeni S-400 alımı konusunda açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Ajansın haberinde Türk yetkililer yeni S-400 alım tarihinin sadece teknik bir mesele olduğu ve anlaşmanın geç olmadan gerçekleşeceği aktarıldı.

Rus yetkililer geçtiğimiz ay, 2020'nin ilk yarısında yeni S-400'ler için anlaşma sağlanacağını umduklarını duyurmuştu.

[old_news_related_template title="İngiltere'de gündem NATO: Erdoğan, Trump ya da Macron zirveyi altüst edebilir" desc="İngiltere'nin başkenti Londra'da yarın ve çarşamba günü düzenlenecek NATO Zirvesi, İngiliz basınının bir numaralı gündem maddesi oldu. Financial Times, Guardian ve The Times başta olmak üzere birçok İngiliz gazetesi yarın başlayacak zirveyi analiz etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/02/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1575274165.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-ingilterede-gundem-nato-erdogan-trump-ya-da-macron-zirveyi-altust-edebilir-5484543/"]

Detaylar geliyor...