Geçen haftalarda Türkiye ile Libya arasında deniz sınırları konusunda mutabakata varılmasına karşı çıkan ülkeler peş peşe açıklama yaparken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya konusunda dikkat çeken bir açıklama gelmişti.

Erdoğan’ın “Türkiye ile Libya tarafında onay süreçleri tamamlanan mutabakat yürürlüğe girmiştir. Hazırlanan deniz yetki alanlarıyla ilgili haritamızı BM nezdinde kayda geçirdik. Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini meclisimize sunacağız. Meclisten bu tezkereyi geçirip davete icabet edeceğiz. Biz Libya’nın meşru hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz” demişti.

[old_news_related_template title="Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul seçimlerini AK Parti kazandı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı İmamoğlu arasında başlayan Kanal İstanbul tartışmaları devam ediyor. 'İBB Belediye Başkanlığını nasıl olduysa aldılar ama İstanbul seçimlerini AK Parti kazandı' diyen Erdoğan, 'Şimdi çıkmış kanal gereksiz diyor. Bunun kararını vermek sana düşmez' ifadelerini kullandı. Erdoğan, Meclis açıldığında ilk iş olarak Libya'ya asker gönderme tezkeresini sunacaklarını belirterek 'Davete icabet edeceğiz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/26/iecrop/detay_16_9_1577351332.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdogan-akp-il-baskanlari-toplantisinda-2-5531942/"]

Erdoğan'ın bu açıklamaları uluslararası kamuoyunun gündemine oturmuştu. Fransa, Macaristan, Amerikan, İtalyan ve Avusturya ülkelerinin saygın medya kuruluşları ve haber kanalları Erdoğan'ın sözlerini manşetlere taşırken uluslararası haber ajansı Reuters, son dakika olarak Libya'nın Türkiye'den asker istediğini duyurdu.

[old_news_related_template title="Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada gündem oldu" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Libya konusunda yaptığı açıklamalar uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Fransa, Macaristan, Amerikan, İtalyan ve Avusturya ülkelerinin saygın medya kuruluşları ve haber kanalları başta olmak üzere birçok haber ajansı Erdoğan'ın 'Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini meclisimize sunacağız' sözlerini manşetlerine taşıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/26/iecrop/erdogan-aa_16_9_1577357273.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-cumhurbaskani-erdoganin-sozleri-dunyada-gundem-oldu-5532186/"]

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre, Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.