Vershinin, Moskova'da basına yaptığı açıklamada Türkiye ile yaptıkları anlaşma gereği 150 saat içinde YPG'li terör unsurlarının sınır bölgelerinden çekilmesine değindi.

Bakan yardımcısının RIA News'e yaptığı açıklamada, terör örgütü üyeleri için 'kan dökülmeden, gönüllü olarak sınırdan çıkmalarını umuyoruz' vurgusu yapması dikkat çekti.

Türkiye ve Rusya, Soçi'de mutabakata vararak Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç ve Ayn el-Arab'daki (Kobani) YPG'lilerin en az 30 kilometre Suriye'nin güneyine çekilmesi konusunda anlaşmıştı.

[old_news_related_template title="Ruslarla, Suriye üzerinde 10 maddelik mutabakata varıldı!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin arasında Soçi'de yapılan toplantı sonunda, Suriye konusunda 10 maddelik bir mutabakata varıldığı belirtildi. Mutabakata göre her iki ülke Suriye'de ortak devriyelere başlayacak ve bütün YPG unsurları Menbiç ve Tel Rıfat’tan dışarı çıkarılacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/22/iecrop/erdogan-putin_16_9_1571766645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ruslarla-10-maddelik-anlasma-aciklandi-5405245/"]