Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında İstanbul’da imzalanan mutabakatın yankıları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Libya'ya asker gönderme ihtimaline ilişkin sorulara yanıt vermiş, "Libya’ya asker gönderimi konusunda böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye’ye gelecek olursa, nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir” demişti.



Erdoğan'ın sözlerinin ardından dün Arap medyasına yansıyan haberlerde, ülkenin meşru hükümetinin asker konuşlandırması için Ankara’ya talepte bulunma kararı aldığı belirtildi.

'SORU İŞARETLERİ YARATIYOR'

Bu gelişmelerin ardından Rusya cephesinden de flaş açıklamalar geldi. Dün Moskova’da düzenlenen yıllık basın toplantısında konuşan Putin, önümüzdeki günlerde Rusya’da Türk heyeti ile Libya konusunda görüşeceğini ifade etti.

Bugün INTERFAX'a konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı'na yakın bir kaynak ise, Türkiye'nin Libya ile vardığı söz konusu anlaşmanın birçok soru işareti yarattığını söyledi. Adı açıklanmayan kaynak, anlaşma neticesinde Türkiye'nin bölgeye asker gönderme ihtimalinin de Rusya için 'endişe verici' olduğunu vurguladı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Arap medyasından bomba iddia: Türkiye'den resmen asker isteyecekler" desc="Libya'da Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Türkiye'den askeri destek isteyeceği öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/19/iecrop/libya-aa-2_16_9_1576768853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-arap-medyasindan-bomba-iddia-turkiyeden-resmen-askeri-destek-isteyecekler-5519364/"]

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması: Erdoğan ve Putin Libya'yı konuşacak" desc="Kremlin'den Türkiye ve Libya arasındaki mutabakata ilişkin çarpıcı bir açıklama geldi. Türkiye'nin Libya'ya askeri destek verme ihtimaliyle ilgili yapılan açıklamada, 'Erdoğan ve Putin Ocak ayında bir araya geldiklerinde askeri destek konusunu görüşecek' denildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/17/iecrop/putin-erdogan-reuters_16_9_1576578017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-rusyadan-flas-turkiye-aciklamasi-erdogan-ve-putin-libyayi-konusacak-5514552/"]