78 yaşındaki Domingo'nun opera camiasındaki kadınları iş karşılığı cinsel ilişkiye zorladığı ya da reddedildiğinde kadınları cezalandırdığı iddia ediliyor.

Sekiz şarkıcı ve bir dansçı, 1980'li yılların sonundan itibaren 30 yıllık süreç içerisinde Domingo'nun cinsel tacizine maruz kaldığını öne sürdü.

İddia sahibi kadınlardan biri elle tacize uğradığını belirtirken, üç kadın ise soyunma ya da otel odası ve öğle buluşmaları sırasında Domingo tarafından dudaklarından öpüldüğünü beyan etti.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; birçok kadın, Domingo'nun tavırlarından rahatsızlık duyduğunu beyan etti.

[old_news_related_template title="Ünlü yıldıza şok cinsel taciz suçlaması" desc="ABD'li şarkıcı Kary Perry'ye şok suçlama... Perry'nin 2010 tarihli 'Teenage Dream' şarkısının klibinde oynayan erkek model Joss Kloss, ortak bir arkadaşlarının doğum günü partisinde ünlü yıldız tarafından uğradığı tacizi ifşa etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/13/iecrop/kloss_16_9_1565682760.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/unlu-yildiza-sok-cinsel-taciz-suclamasi-5280039/"]

Opera camiasından en az 30 kadın, İspanyol yıldız tarafından sergilenen cinsel içerikli uygunsuz tavırlara şahit olduğunu söyledi.

Domingo'nun mağduru olduğunu iddia eden kadınlar arasında şarkıcılar, orkestra müzisyenleri, sahne arkası çalışanları, ses eğitmenleri ve bir de yönetici bulunuyor.

14 Grammy ödüllü sanatçıya yönelik suçlamaların büyük kısmı, Washington ve Los Angeles operalarının direktörlüğünü üstlendiği döneme denk geliyor.

DOMİNGO'DAN YALANLAMA

Placido Domingo ise hakkındaki iddiaları yalanladı. Tüm etkileşim ve ilişkilerinin hoş karşılandığını ve karşılıklı rızaya dayandığını savunan Domingo, "Beni bilen ya da benimle çalışan insanlar, birilerine kasten zarar verecek, insanları rencide edecek ve utandıracak biri olmadığımı bilirler" ifadelerini kullandı.

İnsanların bugün değerlendirildiği kural ve standartların geçmişe göre farklı olduğunun bilincinde olduğunu belirten Domingo, açıklamasına şöyle devam etti:

"Opera dünyasında 50 yılı aşan bir kariyere sahip olduğum için çok mutlu ve ayrıcalıklıyım. En yüksek standartlara bağlı kalacağım."