2013 yılında seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren General Abdülfettah es-Sisi'nin özgür basına ve ifade özgürlüğüne olan baskısı iyice şiddetlendi...

Bir süre önce Sisi'nin oğlu Mahmut es-Sisi ile ilgili bir haber yayınlayan gazeteye dün geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Ülkenin istihbarat biriminde üst düzey pozisyonda yer alan Sisi'nin Mısır'ın Rusya'daki diplomatik ekibine gönderildiğine ve rejim içerisinde gözden düştüğüne dair bir haber yayınlayan gazeteye dün yapılan baskın sonrasında çok sayıda gazeteci gözaltına alındı.

[caption id="attachment_5470856" align="alignnone" width="880"] Gazetenin, Sisi'nin oğlu ile ilgili bir haber yayınlaması Kahire yönetimini harekete geçirdi.[/caption]

TOPLAM 4 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI


3 saat süren baskın sırasında gazetenin yayın yönetmeni Lina Attalah ve iki kıdemli editörü Rana Memduh ve Muhammed Hamama da gözaltına alındı. Uluslararası basın Shadi Zalat isimli bir diğer editörün de önceki gün gözaltına alındığını açıkladı.

İnternet sitesine sosyal medya ve bazı uygulamalar aracılığıyla girilebildiği belirtilirken baskın sırasında ofiste olan Yasmin El-Rifaie, "Baskın sırasında biz ofisteydik. Binaya giren 9 adamdan hiçbiri kimliklerini bize söylemedi. Bu çok korkunçtu çünkü hem adamlar çok iriydi hem de çok agresif bir şekilde hareket ediyorlardı. Hızla ofisin içine yayılıp telefon ve dizüstü bilgisayarları ele geçirdiler" dedi.