Donald Trump, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'nin yöneticisi Mazlum Kobani (Türkiye'de bilinen adıyla Ferhat Abdi Şahin) için skandal bir paylaşıma imza attı.

Trump paylaşımında, "General Mazlum, nazik sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkür ederim. Lütfen en içten saygılarımı Kürt halkına iletin. Seni yakın bir zamanda görmek için sabırsızlanıyorum" dedi.



Trump'ın kullandığı ifadeler, 'YPG'li terörist Mazlum Beyaz Saray'a davet edildi' şeklinde algılandı.

YPG'nin bağlı olduğu PKK terör örgütünü Avrupa Birliği, çok sayıda NATO ülkesi ve ABD terör örgütü listesine almış durumda. Ancak aynı ülkeler Suriye'de faaliyetini sürdüren YPG için henüz aynı tanımı yapmıyor.

[old_news_related_template title="Trump: NATO müttefikine karşı binlerce asker gerekirdi" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile Rusya arasıdaki Suriye mutabakatından sonra ilk kez canlı yayına çıktı. Trump, 'Türkiye hükümeti sabah saatlerinde Suriye'deki operasyonlarını durdurduğunu bize bildirdi. Ben de yaptırımların kaldırılması emrini verdim' dedi. Trump, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunu durdurmak için askeri güç kullanımını önerenlere ise 'Katılmıyorum... NATO müttefikine karşı on binlerce asker yığmak gerekirdi' açıklamasını yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/23/iecrop/trump-reuters-yeni_16_9_1571851018.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-trump-2-5407262/"]

 

[old_news_related_template title="Trump'ın konuşmasından sonra dolar/tl düşüşe geçti!" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılacağını açıklamasının ardınan dolar/tl hızlı bir şekilde düşerek 5,72 seviyelerine geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/23/iecrop/dolar-aa_16_9_1571846446.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-trumptan-sonra-dolar-tl-sert-dustu-5407336/"]