ABD Başkanı Trump, operasyon sonrası yaptığı bir açıklamada ilk kez Türkiye'nin ekonomisini yok etmek dışında başka bir ifade kullandı.

Donald Trump, "Türkiye'nin harekâtı sonrasında Türkler ve Kürtler arasında arabuluculuk yapmak ABD'nin üç seçeneğinden biri" dedi.

Trump sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu mesajı verdi;

"IŞİD’in halifeliğini yüzde yüz yendik ve Suriye’de Türkiye’nin saldırısı altındaki bölgede artık askerimiz yok. İşimizi harika şekilde yaptık! Şimdi Türkiye, 200 yıldır savaştığı Kürtlere saldırıyor. Üç seçeneğimiz var: Binlerce asker gönder ve askeri olarak kazan, Türkiye’ye ekonomik olarak yaptırımlarla sert bir şekilde vur veya Türkiye ile Kürtler arasında bir anlaşmaya arabuluculuk yap."




"ASKER GÖNDERMEK İSTEMİYORUM, ARABULUCULUK İSTİYORUM"

Donald Trump sosyal medyadan yaptığı açıklama sonrasında benzer bir açıklamayı bir kez de basın önünde yaptı.

Trump, "Bölgeye tekrar binlerce asker göndermek istemiyorum. Ya askerlerimizi gönderip herkesi yeneceğiz ya da Türkiye'ye ağır yaptırımlar uygulayacağız. Ama ben arabuluculuk yapmak istiyorum" dedi.

[old_news_related_template title="Trump'tan Barış Pınarı Hareketi ile ilgili yeni tweet... Yine tehdit etti" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili yeni bir tweet daha attı. Bir kez daha tehditler savuran Trump, 'Eğer Türkiye kuralına göre oynamazsa çok sert yaptırımlar uygularım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/10/iecrop/trump-aa_16_9_1570720153.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-trumptan-baris-pinariyla-ilgili-yeni-tweet-5382047/"]