Suriye'de varılan mutabakata yönelik açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, Amerika'nın Kürtleri korumak için bölgede 400 yıl kalacağı yönünde bir taahhüt vermediğini söyledi.

Donald Trump ayrıca Suriye'de ateşkesin devam ettiğini ancak küçük çatışmaların da yaşandığını belirtti.

[old_news_related_template title="Clinton'dan, Trump'a mektup göndermesi" desc="ABD Başkanı Trump'ın diplomaside görmeye alışık olunmayan bir üslupla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdığı mektubun yankısı devam ediyor... Dün gece ABD'nin eski first lady'si, eski dışişleri bakanı ve Trump'ın karşısına aday olarak çıkan Demokrat siyasetçi Hillary Clinton da Trump esprili bir 'mektup' ile eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/21/iecrop/clinton-reuters_16_9_1571635000.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-clintondan-trumpa-mektup-gondermesi-5401210/"]

TÜRKİYE'YE EKSTRA GÜMRÜK VERGİSİ TEHDİDİ

Trump, Türkiye'nin yanlış bir davranışta bulunması halinde ABD'nin Türk ürünlerine ekstra gümrük vergisi koyacağını ve yeni yaptırımlar getireceğini ifade etti.

Amerikan askerlerinin de Suriye'de kalmasını istemediğini belirten Trump, bu askerlerin ilk etapta farklı bölgelere sevk edilse de en sonunda ülkelerine geri döneceklerini açıkladı.