İki ülke arasındaki ticaret savaşları nedeniyle yaşanan gerginliğe son vermek için bir araya gelmek isteyen ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in mart ayı içerisinde bir araya geleceği açıklandı.

ABD Başkanı Trump, ülkesindeki istihdamı artırmak için yabancı firmalara uyguladığı ekstra gümrük vergisi Çin ile ABD ilişkilerini kopma noktasına getirmişti. Trump aynı politikayı Kuzey Amerika ülkeleri üzerinde de uygulamış, Kanada ve Meksika gibi NAFTA anlaşmasına dahil ülkelerle yeni bir gümrük ve ticaret anlaşması yapmıştı.

Trump, benzer bir yöntemi Çin üzerinde de uygulamak istiyor ancak Çin'in Trump'ın istediği gümrük vergilerini ödemek istememesi görüşmelerin önünü tıkıyordu.

İki lider ticaret savaşına bir son vermek ve iki ülke ilişkilerini iyileştirmek için önümüzdeki mart ayında görüşeceklerini duyurdu.

[old_news_related_template title="Maduro çok sert çıktı: Trump, Ku Klux Klan çıkarına çalışıyor" desc="BBC'ye konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki krizin sorumlusunun ABD olduğunu söyledi. Maduro, Trump yönetimini 'aşırı uçta görüşlere sahip bir çete' olarak nitelendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/maduro-reuters-5_16_9_1550045984.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/maduro-cok-sert-cikti-trump-ku-klux-klan-cikarina-calisiyor-3509916/"]