Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar azil soruşturması kapsamında Başkan Trump'a, 'görevini kötüye kullanmak' ve 'Kongre'yi engelleme' suçlamalarını yöneltti.

Adalet Komisyonu Başkanı Jerry Nadler, azil talebi konusunda yaptığı açıklamasında Trump'ın, iktidarı kötüye kullandığını ve yasamanın engellendiğini öne sürdü.

[old_news_related_template title="Trump ve Lavrov Beyaz Saray'da bir araya gelecek" desc="ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, bugün Washington'da bir araya geleceği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/09/iecrop/trump-lavrov_16_9_1575933890.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/trump-ve-lavrov-beyaz-sarayda-bir-araya-gelecek-5499885/"]

"UKRAYNA'YA BASKI YAPTI"

Adalet Komisyonu Başkanı, Trump'ın Ukrayna'ya baskı yaparak yetkilerini kötüye kullandığını ve kendisini hesap verilebilirliğin üzerinde ilan ettiğini söyledi.

"Hiç kimse, Başkan bile yasaların üzerinde değildir" vurgusu yapan Nadler, ikinci suçlamanın Kongre'nin engellenmesi olduğunu açıkladı. Demokrat Partili yetkili, vekillerin şimdi harekete geçmesi gerektiğini, çünkü 2020 başkanlık seçimlerinin bütünlüğünün tehlikede olduğunu savundu.

Adalet Komisyonu'nun, iki suçlamayı görüşmek üzere bu hafta toplanması bekleniyor.