Her açıklaması ve her kararı olay olan ABD Başkanı Donald Trump önceki gün yine tartışma yaratan bir karar aldığını duyurmuştu. ABD Başkanı Trump, gelecek yıl yapılacak G-7 Zirvesi'nin Miami'deki Doral Golf Resort isimli otelde gerçekleşeceğini duyurmuştu.

Fakat Miami'deki bu lüks otel kompleksinin kendisinin olması, ülkede adeta kriz yarattı. Çok sayıda siyasetçi Trump'ın kendi çıkarlarını düşündüğünü öne sürerken, devlet imkanlarının Trump'ın kişisel gelirini artırmak için kullanılmasının etik olmadığını duyurmuştu.

Muhalif Amerikan medyasının da gelişmeye geniş yer ayırması sonucunda Trump'tan bir son dakika açıklaması geldi. Trump, gelecek yıl yapılacak G-7 Zirvesi'nin kendisine ait otelde yapılmayacağını duyurdu. ABD'nin çok okunan gazetelerinden Washington Post konuyla ilgili olarak, "Beyaz Saray Trump'ın otelini öne çıkardı ve modern Amerikan siyasetinde bir ilke sebep oldu. Bir ABD Başkanı kendine adeta ihale verdi" ifadesinini kullanırken Trump'ın otelinin maddi açıdan zor günler geçirdiğini ve sezon dışı bir dönemde dünya liderlerini ağırlamanın büyük bir getirisi olduğunu da vurguladı.

Bu tepkilerin ardından Trump sosyal medya hesabından hem muhalif Demokratlara hem de basına yüklendi. Trump, "Trump National Doral'ı kullanarak ülkemize iyi bir şey yaptığımı düşünmüştüm. Orası büyük, geniş ve Miami Uluslararası Havalimanı'nın yanında. Çok sayıda toplantı odası ve her delege için geniş bölümleri var. Diğer alternatiflerden daha iyiydi. Ben bunu kar için yapmayacağımı açıklamıştım aksine ABD'ye sıfır masraf olmasını istiyordum. Fakat düşman basın ve Demokratlar çıldırdı" diyerek kararından vazgeçtiğini söyledi.