Kentin ilk kadın belediye başkanı olan Halsema, insan kaçakçılığı ve yasadışı fuhşun önlenmesi amacıyla önerilerini Amsterdam Belediye Meclisi'ne sundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Halsema'nın önerileri şu başlıklardan oluşuyor:

* Red Light District'te seks işçilerinin bulunduğu vitrinlerin perdelerinin tamamen kapatılması ve seks işçilerinin sokaktan görülmemesi. Böylelikle, bu bölge turistler için daha az ilgi çekici hale gelir ve seks işçileri rahatsız olmaz.

* Şehrin en işlek yerlerinden birinde bulunan ve seks işçilerinin çalıştığı 330 vitrinin büyük bölümünün kapatılması. Şehrin başka bir bölgesinde, seks işçilerinin oda kiralayabileceği ya da internet üzerinden tanıştıkları kişilerle buluşabilecekleri bir "seks oteli" açılması.

* Red Light District'teki tüm genelevlerin kapatılması. Ya da, kent merkezinde daha fazla genelev açılıp, izinsiz çalışan seks işçilerinin daha güvenli bir ortama kavuşmasının teşvik edilmesi.

[old_news_related_template title="'BAE Şeyhi Londra'da seks partisinde öldü'" desc="Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şarika kentinin yöneticisi Dr. Sultan bin Muhammed El-Kasimi'nin oğlu Şeyh Halid bin Sultan El-Kasimi, Londra'daki evinde ölü bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/03/iecrop/seyh-1_16_9_1562134871.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-bae-seyhi-londra-seks-partisinde-oldu-5210943/"]

TURİSTLER İZLEMEK İÇİN GELİYOR

Ancak, son madde ile kent merkezine daha fazla turist akını olacağı gerekçesiyle, belediye yönetimi buna sıcak bakmıyor.

Çünkü, Amsterdam Belediyesi'nin hazırladığı plan, seks işçilerini, yoğun turist ilgisinden de korumayı amaçlıyor.

Belediyeye göre, turizm kent merkezine giderek daha fazla hâkim oluyor ve birçok ziyaretçi sadece "seks işçisi izlemek" için bölgeye geliyor. Bu da zaman zaman seks işçilerine yönelik sıkıntı ve rahatsız edici davranışa dönüşüyor.

Bu nedenle, seks işçiliği ile ilgili yeni bir politika gerektiği vurgulanıyor.

[old_news_related_template title="Cinsel ilişkiye girilen yarışmada bir şok daha" desc="İngiltere'de 5'inci sezonu yayınlanan reality şov programı Live Island (Aşk Adası), Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde 'canlı yayında seks' iddiasıyla gündeme oturdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/24/iecrop/yarisma_16_9_1561364351.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-cinsel-iliskiye-girilen-yarismada-bir-sok-daha-5194834/"]

"ÇOK BAŞLI CANAVAR"

Femke Halsema, fuhuşu tamamen yasaklamak gibi bir düşüncesi bulunmadığını belirtiyor. Ancak başta insan kaçakçılığı ve kadınların zorla çalıştırılması olmak üzere, bu sektöre ilişkin suçlarla keskin bir mücadele gerektiğinin altını çiziyor.

Halsema, insan ticareti ve sömürüsü konusunda bütün Hollandalıların endişe duyması gerektiğini söylüyor.

Sorunu "çok başlı bir canavar" diye tanımlayan Halsema, Hollanda Televizyonu'na (NOS) yaptığı açıklamada, "Üç hedefim var, seks işçilerinin daha iyi insan haklarına sahip olması, daha az suç ve daha az sıkıntı" dedi.

Halsema'ya göre, Red Light District'teki kadınların büyük bölümü yabancı ve bu yüzden sesleri duymuyor. Bu nedenle Amsterdam Belediyesi, kentteki herkesin görüşünü almak için bir dizi halka açık toplantı düzenleyecek.

Ancak seks işçileri, kadın belediye başkanını planına çok da sıcak bakmıyor.

[old_news_related_template title="İtfaiye müdürüne 'cinsel ilişki' suçlaması" desc="ABD'nin Pennsylvania eyaletinde bir itfaiye şefi, ekipte görev yapan 14 yaşındaki bir itfaiyeci kızla cinsel ilişkiye girmekle suçlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/29/iecrop/firefighter_16_9_1561814850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-itfaiye-mudurune-cinsel-iliski-suclamasi-5205182/"]

"TURİSTLER KARARA UYMALI"

Seks işçilerinin temsilcisi Foxxy Angel, Nieuwsuur adlı haber programında, Halsema'nın önerilerini eleştirerek, seks işçilerinin engellenmesi yerine, turistlerin kurallara uymasının sağlanması gerektiğini savundu.

Red Light District'in kapatılmasını da içeren, Femke Halsema'nın önerileri Eylül ayında Amsterdam Belediye Meclisi'nde ele alınacak.

[old_news_related_template title="Korkunç olay... Kendisini aldatan kocasının penisini kesti yemek yaptı" desc="Aldatılan bir kadının eşinden intikam almak için kan donduran bir yöntem izlemesi sosyal medyada gündem oldu. Asya'da yaşandığı tahmin edilen olayda, evdeki hizmetçiyle eşini basan kadın, bir bıçakla adamın penisini kesti. Hızını alamayan öfkeli kadın daha sonra penisin parçalarıyla noodle (makarna benzeri yerel yemek) yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/adam-_16_9_1549363399.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/korkunc-olay-kendisini-aldatan-kocasinin-penisini-kesti-yemek-yapti-3394759/"]