Habip ATAM / Can ÖZÇELİK - İSTANBUL

İstanbul’da MİT görevlileri ve İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önemli bir operasyona imza attı. Ajanlık yaptıkları iddia edilen BAE vatandaşı iki şüpheli gözaltına alındı. Filistin asıllı olan şüphelilerin “Askeri casusluk” kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Uluslararası basında gözaltına alınan şüphelilerin Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olduğu öne sürüldü. Emniyet kaynakları bu iddiayı yalanlarken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları ise şüphelilerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilişkisinin olup olmadığının araştırıldığını bildirdi. Şahısların "Siyasi ve askeri casusluk, uluslararası casusluk suçlamasıyla tutuklanmalarının istendiği" öğrenildi.


Şahısların Z.H. ve S.S. isimli Filistin uyruklu BAE vatandaşları olduğu bildirildi.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan iki şüphelinin, "Siyasi, askeri ve uluslararası casusluk" suçlamasıyla tutuklanmaları talep edildi. Şüpheliler, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. İki Şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

‘6 AY BOYUNCA İZLEDİK'


Reuters ise üst düzey Türk yetkililerine dayandırdığı haberinde, ajanların pazartesi günü İstanbul'da düzenlenen bir operasyonla yakalandığını duyurdu. Haberde; Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen iki kişinin ajan faaliyetleri sebebiyle gözaltına alındığını belirtildi.

Reuters'a konuşan üst düzey Türk yetkili, şüphelilerden birinin Kaşıkçı öldürüldükten birkaç gün sonra Türkiye'ye geldiğini, sağlam iddialar oluşturmak için altı ay süreyle izlediklerini ve Pazartesi günü iki kişiyi de gözaltına aldıklarını ifade etti.

KAŞIKÇI MUAMMASI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de geldiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkamamıştı. Cinayeti işleyen Suudi suikast timi aynı gün ülkelerine dönerken, Kaşıkçı'nın cesedinin akıbeti ise hâlâ belirsiz.