Çekya'nın kuzeydoğusundaki Ostrava kentinde korkunç bir saldırı meydana geldi. Elinde silah olduğu açıklanan bir adam çok sayıda insana ateş açtı.

Çek polisi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dört kişinin yaşamını yitirdiğini ve iki kişinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Yerel basında yer alan haberlerde ise en az 10 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Çek polisi Ctirad V. isimli saldırganın fotoğrafını kamuoyu ile paylaştı. Saldırganın 42 yaşında olduğu açıklandı.


Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Çekya Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının 6'ya çıktığını duyurdu.

Hastanede ölüm saçan saldırganın neden böyle bir eylem gerçekleştirdiğine dair bir açıklama yapılmadı.


Twitter üzerinden yapılan açıklamada polisin saldırganı arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Resmi makamlardan yapılan açıklamada saldırının bir hastanenin üçüncü katında meydana geldiği belirtilirken saldırganın yaklaşık 180 santimetre uzunluğunda olduğu ve kırmızı bir ceket giydiği vurgulandı.

Ostrava kentinde yaşanan olayın ardından İçişleri Bakanı Jan Hamacek, saldırganın intihar ederek yaşamına son verdiğini duyurdu. Saldırganın kendi kafasına ateş ettiği belirtilirken, Ostrava polisi, "Arama çalışmaları devam ederken bir otomobilde saldırganı tespit ettik. Saldırgan daha sonra bir el ateş ederek yaşamına son  verdi" açıklamasını yaptı.