Bloomberg'e konuşan Türk yetkili ismini vermeden açıklamalarda bulundu. Türk askerinin sınırdan giriş yaptığını belirten yetkili, "Türk ordusu, Kürtleri sınırdan uzaklaştırmak için Suriye'nin kuzeydoğusundan giriş yapmaya başladı" dedi.

Bloomberg'ten Onur Ant ve Selcan Hacaoğlu imzalı haberde yetkilinin konuyla ilgili başka bir detay vermediği belirtildi.

[old_news_related_template title="Trump-Erdoğan görüşmesini dinleyen ABD'li yetkili: Başkan Trump omurgasız" desc="ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgedeki bütün dengeleri değiştiren telefon görüşmesinin detaylarını ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nden bir yetkili paylaştı. ABD'nin çok okunan dergilerinden Newsweek'e ismini açıklamadan konuşan yetkili, 'Trump, Erdoğan karşısında resmen müzakere edemedi. Trump, askerleri bölgeden çekmeyi iyi bir şeymiş gibi göstermek için bunu yaptı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/09/iecrop/newsweek-ekrangoruntusu_16_9_1570608193.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-trump-erdogan-gorusmesini-dinleyen-abdli-yetkili-baskan-trump-omurgasiz-5378921/"]

AKAR: ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTE

Yabancı basında yer alan bu iddialar ortaya çıktığı sırada Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılmak üzere Hava Harp Okulu’na gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akar, "Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte. Bunları da komutan arkadaşlarımızla birlikte yakinen takip etmekteyiz" dedi.

Bu açıklamaların ardından Türk yetkililerden flaş bir açıklama geldi. Reuters'a ismini açıklamadan konuşan Türk yetkililer, askeri müdahalenin henüz başlamadığını belirtti. Yetkililer, "Türk askeri ağır ekipmanlarla sınır duvarındaki bir parçayı yerinden çıkardı" ifadesini kullandı. Türk yetkililer, son hazırlıkların devam ettiğini ve hem askerlerin hem de ekipmanların yerleştirilmesinin tamamlandığını söyledi.

KOMANDO VE ARAÇ TAKVİYESİ SÜRÜYOR
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere komando ve araç takviyesi sürüyor. Çeşitli bölgelerden gelen komando birlikleri ve mayına dayanıklı kirpiler, Kilis sınırına doğru hareket etti.

[caption id="attachment_5379389" align="alignnone" width="1200"] Fotoğraf: İHA[/caption]

Komando ve araçların sınır birliklerine takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.