Bakanlık daha önce 359 olarak açıklanan ölü sayısının, bir hesaplama hatası nedeniyle yüksek olduğunu, gerçek sayının 253 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı İletişim Departmanı Genel Sekreteri Prasanna Adikari, yaptığı açıklamada, "Pazar günü yapılan terörist saldırıda meydana gelen ölüm sayısını, daha önce bildirildiği gibi 359 değil, 253 olarak revize ediyoruz" dedi.

İntihar bombacıları Pazar günü başkent Colombo ve doğudaki Batticaloa kentindeki otel ve kiliselere saldırmış, patlamalarda yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Öte yandan ABD'nin Sri Lanka Büyükelçiliği, önümüzdeki hafta sonu yeni terör saldırıları yaşanabileceğine ilişkin bir uyarı yayımladı.

Elçilik, insanları kalabalıklardan ve ibadet yerlerinden uzak durmaya çağırdı. Paskalya saldırılarından önce dış istihbarat servisleri, Sri Lanka makamlarını yaklaşmakta olan saldırılar konusunda uyarmıştı.

ABD elçiliği tarafından yayımlanan açıklamada, "Sri Lanka makamları, ibadethaneleri hedef alan ek saldırıların olabileceğini bildiriyor" ifadelerine yer verdi.


[old_news_related_template title="Milyar dolarlık iş adamı 3 çocuğunu Sri Lanka'daki katliamda kaybetti" desc="Sri Lanka'da 290 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının yankıları sürerken, ölenlerin kimlikleri de ortaya çıkıyor. Reuters'ın duyurduğu habere göre Danimarka'nın en zengin iş insanı Anders Holch Povlsen de terör saldırısından etkilenen isimler arasındaydı. Ailesiyle birlikte tatilde olduğu belirtilen Povlsen'in üç çocuğunun hayatını kaybettiği belirtildi. Öte yandan bugün başkent Colombo'da yeni bir patlama daha meydana geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/22/iecrop/anders-holch-povlsen-reuters2_16_9_1555928373.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/milyar-dolarlik-is-adami-3-cocugunu-sri-lankadaki-katliamda-kaybetti-4519115/"]