Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı... ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, Riyad yönetiminin cinayetle ilgili hazırladığı raporun taslağına ulaştı. Büyük bir gizlilikle hazırlandığı belirtilen raporda CIA'nin iddiaları yalanlandı. CIA'nin araştırması sonucunda Kaşıkçı'nın ölümünde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın parmağı olduğu iddia edilmişti.

Özel bir güvenlik şirketi olan Kroll tarafından hazırlanan raporda Veliaht Prens Selman ile sağ kolu Kahtani arasında 2 Ekim'de (yani Kaşıkçı'nın başkonsolosluk binasına girdiği gün) WhatsApp üzerinden mesajlaşıldığı ve bunların incelendiği beirtiliyor. Raporda ikili arasındaki mesajlaşmada Kaşıkçı hakkında içerik olmadığı öne sürülüyor.

CIA'nin raporuyla ilgili açıklama yapan ABD'li iki yetkili, CIA'nin Prens'in Kaşıkçı'yı hedef aldığına dair raporunun arkasında durduğunu söylerken, gazete "Prens, Kaşıkçı'yı öldürerek parçalara ayıranlar üzerinde kontrol sahibi ve şiddet içeren benzer operasyonlar yaptığına dair de kanıtlar mevcut" ifadesini kullandı. Öte yandan Prens ile Kahtani'nin WhatsApp haricinde başka bir uygulama üzerinden de mesajlaştığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Cemal Kaşıkçı cinayetinde flaş gelişme" desc="BM Özel Raportörü Agnes Callamard, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Suudi Konsolosluğuna geldi. Callamard, konsolosluktan içeri alınmadı. Raportör izin beklediklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/20181013_2_32845444_38052727_web_16_9_1548751893.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/cemal-kasikci-cinayetinde-flas-gelisme-3311676/"]

Kroll'un raporunda Kahtani ve Prens'in Kaşıkçı'nın öldüğü gün ve ertesinde mesajlaştığı belirtilirken bunlar arasında Kaşıkçı hakkında ifadeler yer almadığı belirtildi. Kahtani'nin telefonunda 2 Ekim'de Prens Selman'dan gelen 11 mesaj olduğu ifade edilirken Kahtani'nin de aynı gün Prens Selman'a 15 mesaj gönderdiği belirtildi. Kroll, "Bu mesajların hiçbiri açıkça ya da dolaylık olarak Cemal Kaşıkçı'ya gönderme yapmıyor. Kroll, herhangi bir manipülasyon, silme ya da verileri değiştirme örneğine rastlamadı" açıklamasına raporda yer veriyor.

Öte yandan Kahtani'nin Prens Selman'a gönderdiği bir mesajı sildiği belirlendi. Wall Street Journal'a konuşan yetkililer, Kahtani'nin bir harf hatası yaptığı için bu mesajı sildiği iddia edildi. Öte yandan ikisi arasındaki mesajlaşmalar arasında, Prens Selman'ın o gün İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile yaptığı görüşme ve Prens'in Suudi haber ajansının servis ettiği bir haberden duyduğu memnuniyetsizlik ve güneş enerjisiyle ilgili hazırlanan bir basın bülteninin detayları yer alıyor.