Fransa'nın 850 küsur yıllık tarihiyle en önemli yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali'yle ilgili soruşturma devam ediyor. Yangın dün güçlükle söndürülürken bugün uluslararası ajanslar Notre Dame Katedrali'nde yangından sonra çekilmiş fotoğraflar servis etti. Fotoğraflarda katedral içindeki birçok eşyanın yandığı görülüyor.

Öte yandan Notre Dame Katedrali'nde onarım çalışmaları için toplanan bağış miktarı da 700 milyon euroya ulaştı. Paris'in simgelerinden Notre Dame Katedrali’nin büyük yangın sonrasında yeniden inşası için bağışlar gelmeye devam ediyor. Katedralin onarımı için şuna kadar 700 milyon euro bağış yapıldı. Bağış yapanlar arasında ülkenin varlıklı ailelerinden Pinault ailesi, Arnault ailesinin yanı sıra büyük şirket sahipleri de yer aldı. Bouygues şirketi, CapGemini, Total, L’Oreal, Michelin, PSA gibi şirketlerin yardımda bulunduğu belirtildi. Apple’ın CEO’su Tim Cook da miktar belirtmeden yardım yapacağını açıklayanlar arasında yer alıyor.



Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Notre Dame Katedrali'nin dünkü yangından genel hatlarıyla kurtarıldığını ancak içerideki birçok eserin tahrip olma riski bulunduğunu bildirdi. Castaner, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen yerlerinin başında gelen katedralde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Dünyaca ünlü 856 yıllık tarihi yapının yangından genel hatlarıyla kurtarıldığını ancak içerideki birçok eserin tahrip olma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Castaner, katedralin Fransa'nın tarihine ait olduğunu, yeniden inşa edileceğini ve çanların tekrar çalınacağını söyledi.



Bu arada, itfaiye ekiplerinin katedralin içerisinde kalan eserlerin tahrip olmaması için çalışmalarını sürdürdüğü, uzmanların da oluşan hasarları tespit etmeye çalıştığı kaydedildi.

Notre Dame Katedrali'ndeki yangından sadece birkaç saat önce çekilen fotoğraf sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Fotoğrafı çeken sosyal medya kullanıcısı, "Bu fotoğraftaki baba ile çocuğunu bulmama yardım edin" açıklamasını yaptı.


Fransız basınında yer alan haberlere göre, kulelerden birinin ve çatının tamamen çökmesi sonucu tavanda 3 büyük delik oluştu.