Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın gelecek ay Londra'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Birleşik Krallık'ı gideceği belirtildi.

Kurulmasının üzerinden 70 yıl geçen NATO'nun 'tarihteki en güçlü ittifak' olduğunun vurgulandığı açıklamada, Trump'ın finansal yük paylaşımı konusunda NATO devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştireceği ifade edildi.

[old_news_related_template title="Trump'ın eski danışmanı 'Kongre'ye yalan söylemekten' suçlu bulundu" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası döneminde danışmanlığını yapan ve Rusya soruşturmasında ismi geçen Roger Stone, aralarında 'Kongre'ye yalan söylemek' ve 'adaleti engellemek' gibi maddelerden suçlu bulundu. Trump, suçlamalara 'Ülkemiz tarihinde daha önce hiç görülmemiş bir çifte standart' ifadeleriyle tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/15/iecrop/trumpp_16_9_1573843809.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/trumpin-eski-danismani-kongreye-yalan-soylemekten-suclu-bulundu-5453920/"]

Trump'ın zirvede, kritik altyapı ve telekomünikasyon ağlarına yapılan siber güvenlik konusunda terör örgütlerinin teşkil ettiği tehditlere karşı da NATO ittifakının önemini vurgulayacağı aktarıldı.

Kuruluşunun 70'inci yılında NATO liderleri, zirve için 3-4 Aralık'ta Londra'da bir araya gelecek.

[old_news_related_template title="Azil sürecinde ikinci gün! Eski Büyükelçi ifade verdi" desc="ABD’de Temsilciler Meclisi tarafından yürütülen, Başkan Donald Trump’ın azil (görevden alma) süreci halka açık oturumları kapsamında Ukrayna’nın eski ABD Büyükelçisi Marie Yovanovitch ifade verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/15/iecrop/azil-dha_16_9_1573848073.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/azil-surecinde-ikinci-gun-eski-buyukelci-ifade-verdi-5453993/"]