Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders yaptığı yazılı açıklamada Shanahan’ın son aylarda Savunma Bakanlığı’na liderlik etmek için “kalifiye ötesi” olduğunu gösterdiğini belirtti.

1986 yılında uçak üreticisi Boeing’de göreve başlayan Shanahan 30 yıllık kariyeri boyunca şirketin Dreamliner uçakları projesinde çalışmıştı. Shanahan Boeing Füze Savunma Sistemleri’nin genel müdürlüğünü de yapmış, Apache, Chinook ve Osprey gibi askeri hava araçları projelerinde de çalışmıştı.

[old_news_related_template title="Pentagon'un 1 numarasından Akar görüşmesi yorumu: Hoşuma gidiyor" desc="ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesine ilişkin konuştu. Shanahan, 'Bakan Akar, yani onlar (Türkler) stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/19/iecrop/akar-shanahan-aa1_8056229_16_9_1555657690.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/pentagonun-1-numarasindan-akar-gorusmesi-yorumu-hosuma-gidiyor-4484150/"]

Patrick Shanahan, Başkan Trump’ın Suriye’den ABD askerlerini çekme kararının ardından istifa eden Jim Mattis’in istifasının ardından Savunma Bakanlığı'na vekaleten getirilmişti.

Shanahan, Beyaz Saray’dan kendisinin savunma bakanlığına aday gösterileceğinin açıklanmasının ardından “Başkan Trump’ın bugün beni aday göstereceğini açıklamasından onur duydum. Senato tarafından onaylanmam halinde, Ulusal Güvenlik Stratejimizin agresif şekilde uygulanmasını sürdüreceğim” açıklamasını yaptı. Shanahan ABD ordusunu modernize etme çabalarını da sürdüreceğini söyledi.