Trump, eşi Melania Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Bağdadi operasyonunda kullanılan Conan ile Beyaz Saray'ın bahçesinde kameraların karşısına çıktı. Conan'a operasyondaki katkılarından dolayı bir plaket ve madalya verdiklerini belirten Trump, "Conan şu anda dünyanın en ünlü köpeği. O, Bağdadi operasyonu esnasında neler olduğunu biliyordu" dedi.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın Halkbank endişesi Trump'ı harekete geçirdi!" desc="ABD medyasında çıkan bir habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a ABD yaptırımları ve Halkbank hakkındaki endişelerini dile getirdi. Trump ise Türkiye'nin endişeleri doğrultusunda Hazine Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına talimat verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/25/iecrop/erdogan-trump-iha_16_9_1574700304.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/erdoganin-halkbank-endisesi-trumpi-harekete-gecirdi-5472336/"]

Trump, "kahraman" olarak söz ettiği Conan'ın operasyonda aldığı yaraların iyileştiğini ve "işinin başına döndüğünü" vurguladı. Trump ayrıca, Bağdadi operasyonuna katılan özel kuvvet askerleri ile de Beyaz Saray'da bir araya geldiklerini belirtti.

ABD'NİN BAĞDADİ OPERASYONU

IŞİD elebaşı Bağdadi, ABD Özel Kuvvetleri'nin 8 helikopterle İdlib'in kuzeyinde düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilmişti. Trump, 27 Ekim'de yaptığı basın toplantısında, Bağdadi'nin, bulunduğu evin altındaki ucu kapalı tünellerden birine girdikten sonra üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki 3 çocukla öldüğünü açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Öldürülen IŞİD lideri Bağdadi'nin 25 yakın akrabası gözaltına alındı 4'ü tutuklandı" desc="Kırşehir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yakın akrabası olduğu belirtilen 25 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 4'ü, tutuklanırken, 19'u geri gönderme merkezine ulaştırılmak üzere Kırşehir Valiliği'ne teslim edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/16/iecrop/bagdad_16_9_1573892423.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/oldurulen-isid-lideri-bagdadinin-25-yakin-akrabasi-gozaltina-alindi-4u-tutuklandi-5454502/"]

Trump, daha önce Conan'a madalya taktığını gösteren ve fotomontaj olduğu anlaşılan paylaşımda bulunmuş, bu fotoğraf sosyal medyada mizah konusu olmuştu.