TikTok ise suçlamaları reddediyor ve söz konusu hesabın engellenmediğini söylüyor.

Şirketten yapılan açıklamada "Kullanıcının bir önceki hesabı, Usame bin Ladin'in yer aldığı bir video paylaştığı ve TikTok'un 'terör örgütleriyle alakalı içeriklerin paylaşılmaması' şartını ihlal ettiği için engellenmiştir" deniyor.

Feroza Aziz, güzellik ve bakım tavsiyeleriyle başlayan videosunda önce kirpikleri kıvırıcı cihazla nasıl bakıma almak gerektiğini anlatıyor.

Ardından Çin'in Uygur Türklerini Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki kamplarda tuttuğunu söyleyen Aziz, Çin'de gerçekleşen olayları, "yeni bir Holokost (Yahudi soykırımı)" olarak nitelendiriyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Aziz daha sonra Twitter'dan paylaştığı mesajında TikTok'un yeni bir içerik koymasını engellediğini yazdı.

[old_news_related_template title="Türklere yönelik beyin yıkama talimatları basına sızdırıldı" desc="Çin hükümetinin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki kamplarda tutulan Uygur Türklerine uygulanması için verdiği beyin yıkama talimatlarına ilişkin ilk defa resmi bir belge basın kuruluşlarına sızdırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/25/iecrop/uygur-1_16_9_1574661304.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-beyin-yikama-talimatlari-basina-sizdirildi-5470501/"]

TİKTOK: TERÖRİZMLE İLGİLİ İÇERİK NEDENİYLE

TikTok ise bu iddiaya karşı çıkarak BBC'ye yaptığı açıklamada, içeriğin siyasi hassasiyetlere göre yönetilmediğini söyledi.

Diğer yandan TikTok'un Çin pazarı için devreye soktuğu uygulama Douyin'da ise Aziz'in videosunun engellendiği görüldü.

Şirkete göre Aziz'in eski hesaplarından biri 15 Kasım itibarıyla "terörizm ile ilişkili içerik açısından topluluk kurallarına uymadığı için" yasaklanmıştı.

Aynı zamanda 25 Kasım itibarıyla Aziz'in akıllı telefonuna da yasak getirildi. Bu yüzden şirket sözcüsüne göre Aziz aynı telefondan yeni hesabına ulaşmaya çalıştığında bu engelle karşılaştı.

Şirketin sözcüsü, Aziz'in yeni hesabının ve videolarının bu durumundan etkilenmediğini, kirpiklerin kaldırılmasına dair videonun etkileşim almaya devam ettiğini belirtti.

Aziz'in Uygur Türkleriyle ilgili olarak bu Pazar koymaya başladığı üç videodan ilki 1,4 milyon izlenme ve 500 bin adet reaksiyon aldı.

Twitter'dan da bu video paylaşılarak neredeyse 5 milyon daha görüntülenme elde etti.

Aziz, online olarak bilinçlenmeyi teşvik etmenin "harikalar" yaratabileceğini söyleyerek milyonlara ulaşılabileceğini aktarıyor.