Alman mahkemesi, UBER'in Almanya'daki faaliyetlerini yasakladı. Reuters'da yer alan bir habere göre, Karar yürürlüğe girdi. Fakat UBER sözcüsü kararı temyiz edeceklerini ve hizmetlerinin devam etmesi için adımlarını atacaklarını söyledi.

LONDRA'DA YASAKLANMIŞTI

Davacı Taxi Deutschland, UBER'in faaliyetlerine devam etmesi halinde 250 bin euroya kadar para cezasına çarptırılabileceğini açıkladı. UBER, Almanya'da Frankfurt, Berlin ve Münih dahil olmak üzere 7 şehirde hizmet veriyordu. UBER, geçtiğimiz ay Londra'da yasaklanmıştı.

[old_news_related_template title="Mahkemeden taksicilere müjde! UBER artık yasak..." desc="İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın UBER’e açtığı davanın gerekçeli kararının yazılmasından sonra İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yazı göndererek UBER’e erişimin engellenmesini istedi. BTK’nın kararı uygulaması bekleniyor. Mahkeme gerekçeli kararında UBER’in haksız rekabet oluşturduğunu ve taksi hizmeti verebilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Kararda, 'UBER’in yada benzer şekilde faaliyet gösterecek diğer şirketlerin bu şekilde bir taksi hizmeti verebilmesi ve bunun yasal bir zemine oturması için yasa koyucu tarafından yada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gereği Cumhurbaşkanı tarafından buna yönelik yasal bir düzenleme yapılması gerektiği” belirtilmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/06/iecrop/uber-haber-foto-taksi_16_9_1575648214.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/mahkemeden-taksicilere-mujde-uber-artik-yasak-5494479/"]

UBER hisseleri bu gelişmeyle Amerika borsaları yukarı yönlü açılmasına rağmen yüzde 1.46 düşüşle güne başladı.