Ukraynalı tasarım bürosu Yujnoye'den (KB Yujnoye) yapılan açıklamaya göre Kiev yönetimi, Kırım'ın yanından ve Türkiye'nin üzerinden geçen bir güzergahta füze taşıyıcılar fırlatmak için çalışma yapıyor.

Sputnik'teki habere göre, bunun için Karadeniz kıyısındaki Herson'a uzay üssü kurma planı olduğunu kaydeden KB Yujnoye, şu anda kuruluş çalışmaları yapıldığını ve Ukrayna topraklarına fırlatma kompleksi kurmanın teknik olarak mümkün olduğunun onaylandığını belirtti.

Açıklamada, füzenin ilk parçasının ve başlık kaplamasının Akdeniz'e düşeceği de kaydedildi.

[old_news_related_template title="Ukrayna'da eski başbakandan Poroşenko'ya vatan hainliği suçlaması" desc="Ukrayna'da yaklaşan devlet başkanlığı seçimleri öncesi siyaset sahnesinde sular ısınıyor. Eski Başbakan Yuliya Timoşenko, ‘Rusya ile kaçak askeri mühimmat ticareti yaptığını‘ iddia ettiği Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, ‘vatan hainliği‘ suçlamasıyla görevden alınmasını talep etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/timosenko_16_9_1551188008.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/ukraynada-eski-basbakandan-porosenkoya-vatan-hainligi-suclamasi-3694436/"]