Reuters'ın son dakika gelişmesi şeklinde abonelerine aktardığı haberde, Venezuela hükümetinin geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'ye 73 ton altın sattığı iddia edildi. İddianın sahibi ise Venezuelalı muhalif vekil Carlos Paparoni.

Paparoni, Maduro yönetiminin kanunlara aykırı bir şekilde altın satışını gerçekleştirdiğini iddia etti. Paparoni, pazartesi gününden itibaren Maduro yönetiminin Avrupa Birliği'ndeki bankaları arasında para transferi yapamadığını da öne sürdü. Venezuela hükümeti konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Paparoni'nin bu iddiaları herhangi bir belgeye dayandırmadan yapması tepki çekti. Muhalif siyasetçi 27.3 tonluk altının Abu Dabi merkezli bir yatırım firması tarafından satın alındığını, Venezuela'nın Türkiye'ye de 23.9 ton altın sattığını öne sürdü. Paparoni, Maduro yönetiminin bu satış için Ulusal Meclis'ten izin alması gerektiğini fakat Venezuela Devlet Başkanı'nın bu şekilde bir izin almadığını duyurdu.

[old_news_related_template title="Venezuela'nın zengin çocukları sosyal medyanın gündeminde" desc="Tarihinin en büyük ekonomik ve siyasi krizini yaşayan Venezuela'da gündem üst düzey Venezuelalı yetkililerin çocukları ve onların varlıkları... İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail, sosyalist ülkenin kaymak tabakasından olanların yaşamlarını okuyucularına duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/nusret-1_16_9_1549342353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/venezuelanin-zengin-cocuklari-sosyal-medyanin-gundeminde-3393779/"]