Göreve geldiği günden beri her adımı ve açıklaması olay olan ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme süreci de karmaşık bir hale büründü. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'ye açıkça destek veren ABD Başkanı hakkında bazı kaynaklarla görüşen Wall Street Journal, kapsamlı bir haber hazırladı.

ABD'li ve diğer ülkelerden üst düzey yetkililerden görüş alan Wall Street Journal, en az 21 ülkenin Suriye konusunda Trump'a karşı çıktığını yazdı. IŞİD'le mücadele ederken terör örgütlerini destekleme konusunda da geri adım atmayan Trump'ın 21 ülkedeki yetkililerle yoğun bir görüş trafiği içine girdiği aktarıldı. Bu görüşmelerde Trump'ın 21 ülkeden askeri ve lojistik destek istediği belirtildi. Bu ülkelerin Trump'ın talebini kabul etmediği bazılarının da düşük seviyede destek vermeyi kabul ettiği ortaya çıktı.

Resmi makamlarla iki tur görüşme gerçekleştiren Trump yönetiminin Fransa, İngiltere, Almanya, Danimarka, Norveç, Avustralya ve Belçika ile Ocak ayında görüştüğü belirtildi. İkinci tur görüşmelerde ise ABD'li yetkililerin 14 ülkeyle daha görüştüğü ve bunların hepsinin Avrupa'da olduğu belirtildi. Bu görüşmelerde ABD'nin hava desteği, eğitim, maddi destek gibi konularda talepleri olduğu aktarıldı. ABD'nin ayrıca Arap müttefikleriyle de iletişime geçtiği belirtildi.