Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün kepçe operatörlerinden Musa Alerik, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki su hattı yenileme çalışmaları sırasında sınırı 8 metre geçtiği gerekçesiyle Yunan askerleri tarafından gözaltına alınmıştı. Alerik, daha sonra serbest bırakılmış ancak kullandığı kepçeye el konulmuştu.

EDİRNE BELEDİYESİ DAVAYI KAZANDI

Bunun üzerine Edirne Belediyesi, personelin Yunan sınırını geçmediğini belirterek kepçenin iadesi için dava açmıştı. Dava Orestiada kentinde görülürken, Yunanistan İstinaf Mahkemesi Türk tarafını haklı bularak kepçeyi iade etme kararı verdi. Kepçe operatörü Alerik’e ülkeye izinsiz giriş yaptığı için verilen para ve ertelemeli hapis cezası da iptal edildi.

'KANITLANMIŞ OLDU'

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan şöyle konuştu: "Mahkeme Edirne Belediyesi’ne ait kepçeyi geri verme kararı verdi. Operatörümüzü geri almıştık, şimdi kepçemizi de geri almış olacağız. Mahkeme kararıyla Türk tarafının haklılığı kesinleşmiş oldu, mahkeme kararıyla da kanıtlanmış oldu. Çünkü biz başından beri görevlimizin sınırı geçmediği, tampon bölgede yakalandığı iddiasındaydık.”

Kepçe işlemlerin tamamlanmasının ardından Edirne Belediyesi’ne teslim edilecek.

[old_news_related_template title="Edirne Belediyesi, Yunanistan'ın el koyduğu kepçe için dava açtı" desc="Edirne Belediyesi, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan yasa dışı olarak Yunanistan'a geçtiği iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Musa Alerik'in (38) kullandığı kepçeyi geri alabilmek için Yunanistan İstinaf Mahkemesi'ne dava açtı. 8 Ocak günü görülecek davada 2 belediye çalışanı tanık olarak dinlenecek. Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, 'Kendilerine göre sınır ihlali yaptığımız gerekçesiyle kepçecimiz ve kepçemiz alıkonulmuştu. Adamı kurtardık ama kepçe kalmıştı, şimdi kepçeyi almaya gidecekler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/resimid_70751311_7075131_16_9_1546532953.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/edirne-belediyesi-yunanistanin-el-koydugu-kepce-icin-dava-acti-2979149/"]