Türkiye ve Libya arasında varılan mutabakat sonrası dünyanın gözü Doğu Akdeniz'de. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile İstanbul'da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘deniz yetki alanlarının sınırlandırılması' anlaşması imzalamıştı.

Bu anlaşmanın ardından Libya Büyükelçisi’ni sınır dışı eden Yunanistan, Türkiye’yi de BM’ye şikayet etmişti. Uluslararası kamuoyunu Türkiye'ye karşı kışkırtmaya çalışan Yunanistan cephesinden yeni bir hamle hazırlığı daha geldi.

[old_news_related_template title="Libyalı komutandan Türkiye'ye tehdit: Gemilerini batıracağım" desc="Türkiye ve Libya arasında Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin varılan mutabakatın yankıları sürüyor. Libya'da Hafter güçlerine bağlı donanmanın komutanı Faraj el Mahdawi, Türkiye'yle ilgili ortalığı karıştıracak ifadeler kullandı. Mahdawi, Türk gemileri için vur emri aldığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/11/iecrop/fayez-al-sarraj-facebook_16_9_1576055704.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/libyali-komutandan-turkiyeye-tehdit-gemilerini-batiracagim-5503112/"]

The Times'ta Anthee Carassava imzasıyla yayınlanan habere göre Yunanistan, Türkiye'ye karşı kullanmak üzere ABD ve İsrail'den silahlı insansız hava aracı (SİHA) almaya hazırlanıyor. Gazetenin iddiasına göre parlamentoda bilgi veren Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, ABD'den 3, İsrail'den 2 SİHA alınacağını söyledi.

Panagiotopulos, "Silahlı kuvvetlerimiz egemenliğimize yönelik potansiyel tehlikelere karşı koymak için angajman kurallarını belirledi. Bu kurallara Türk İHA'larını hareket edemez hale getirmek de dahil" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="İngiltere'de bir garip haber: Gündem Türk İHA'ları" desc="Son dönemde Türkiye'nin büyük bir atılım yaptığı drone (İnsansız Hava Aracı-İHA) piyasası İngiliz basınının gündem maddesi oldu. İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden The Guardian, kapsamlı bir dosya hazırladı. 'İngiliz teknolojisi Türkiye'nin küresel drone gücü olmasına nasıl katkı sağladı' başlığının kullanıldığı yazıda birçok iddia ortaya atıldı. Gazetenin haberi sosyal medyada, 'Türkiye'nin başarısından pay kapmaya çalışıyor' yorumlarına sebep oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/27/iecrop/drone-_16_9_1574856393.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-ingilterede-bir-garip-haber-gundem-turk-ihalari-5476164/"]