Bursluluk sınavı sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı bilgilere göre 22 Temmuz 2019 tarihinde kurumun resmi internet sitesi üzerinden görüntülenebilecek.Sınav sonuçlarını öğrenmek için adayın TC No ve doğum tarihi ile http://odsgm.meb.gov.tr/ sitesine giriş yapması yeterli olacak.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

BURSLULUK SINAVI HAKKINDA

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye'de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.

Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.

Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır.

[old_news_related_template title="2019 LGS kılavuzu: LGS tercihleri nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli?" desc="LGS sonuçları ve tercih kılavuzu açıklandı, sıra tercih dönemine geldi. Peki LGS tercihleri ne zaman yapılacak? LGS tercihleri 1-12 Temmuz arasında alınacak. LGS tercih dönemi için ise sonuçlar, 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Peki LGS tercihleri nasıl yapılacak? Yerel yerleştirme ekranında en çok 5 okul seçilebiliyor. Tercih başvurusunda bulunacak adaylara öncelikle yerel yerleştirme butonu açılacak, bu alandan tercih yapmayan adaylara diğer alanlar açılmayacaktır. Haberimizden tercih döneminden dikkat edilmesi gerekenlere, LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu ile taban puanlarına ulaşabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/27/iecrop/altin-fiyatlari-1_16_9_1561622767.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/lgs-tercihleri-ne-zaman-basliyor-tercih-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli-lgs-tercih-robotu-ve-kilavuzu-5200655/"]