ALES'ten iyi puan alarak akademik kariyer hedefine bir adım daha yaklaşmak isteyen adayların gireceği sınav 5 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. ALES sınav giriş yerleri açıklandı. ALES sınav giriş belgesini haberimizde bulabilirsiniz. Sözel ve sayısal iki ayrı testten oluşan ALES 100 sorudan oluşuyor ve adayların 150 dakika dakikası bulunuyor.

ALES SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek. Aşağıdaki link üzerinden ALES sınav giriş belgelerine erişim sağlayabilirsiniz.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ

ALES NASIL BİR SINAV?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

* yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

* ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

* yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde

ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.



SINAVA GİRERKEN DİKKAT!

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylar, fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava kesinlikle alınmayacaktır.