Hafta sonu yapılan final sınavı ile AÖF'de güz dönemi sona erdi. Soru ve cevap anahtarının açıklanmasının ardından AÖF öğrencilerini sınav sonuçları heyecanı sardı. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da AÖF sınav sonuçları için geçmiş yıllara bakıldığında bir tahmin yürütülüyor. İşte o tarih...

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sonuçlarının açıklanması bir süre daha sürecek. Her sınavın ardından “Sonuçlar ne zaman açıklanacak?” konusu gündeme gelirken genellikle AÖF sınav sonuçları 10-15 gün içinde açıklanıyor. Resmi bir açıklama olmasa da AÖF sınav sonuçlarının 23 Ocak 2019 tarihinde erişime açılması bekleniyor.

 

AÖF SORU VE CEVAPLARI
aof-ogrenci-soru-cevaplari

AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine e-posta göndererek yapılabilir.

BÜTÜNLEME SINAVI YAPILIYOR MU?


Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08.01.2014/1.1 no'lu "Açıköğretim Programlarında bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağının Anadolu Üniversitesi Senatosunca kararlaştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi." yazısına istinaden Üniversitemiz Senatosunun 11.07.2012 tarih ve 8/2 sayılı "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için Açıköğretim Dönemlik-Kredili sistemde Bütünleme Sınavının mümkün olamayacağı" kararının aynen uygulanmasına 14.08.2014 tarih ve 6 sayılı Anadolu Üniversitesi Senatosunca karar verilmiştir. Bu nedenle 2012-2013 öğretim yılından itibaren açıköğretim sistemi ile öğretim yapılan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde bütünleme sınavı uygulanmamaktadır.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖF'ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.” Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt yenileme işleminin gerçekleştirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.

[old_news_related_template title="15 tatil ne zaman bitiyor?" desc="Öğrencilerin heyecanla beklediği 15 tatil başladı. Kimi dinlenerek kimi ise sınavlara hazırlık için kullanacak bu süreyi. Peki Okullar ne zaman açılacak? İkinci dönem ne zaman başlayacak? İşte MEB tarafından paylaşılan tarih..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/okullar-ne-zaman_16_9_1548054980.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/okullar-ne-zaman-acilacak-meb-ikinci-donem-baslangic-tarihi-3201090/"]