Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismi olan BİLSEM, ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında sahip oldukları kapasitelerini geliştirmesine yardımcı olan kurumdur. Sonuçlar http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanabilir.

ORGM MEB BİLSEM SONUÇLARI

BİLSEM SINAV SONUÇ SORGULAMA

İTİRAZ BAŞVURULARI 5 GÜN İÇİNDE ALINACAK

Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, 22-26 Nisan tarih aralığında http://esinav.meb.gov.tr adresinden yapılacak.

Genel Müdürlüğe ulaşan itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacak.

[old_news_related_template title="23 Nisan tatil mi? 22 Nisan 2019 Pazartesi okullar tatil olacak mı? Pazartesi okullar tatil mi? MEB açıkladı..." desc="23 Nisan Çocuk Bayramı tüm ülkede coşku ile kutlanması için hazırlıklar sürerken, öğrenciler bir yandan da 23 Nisan resmi tatil mi, 22 Nisan 2019 pazartesi okullar tatil mi merak ediyor. Pazartesi günü okulların kapalı mı açık mı olacağını araştıranlar için MEB 2019 yılı resmi tatiller takvimininde merak edilen soruyu cevapladı. 22 Nisan’da okullar tatil edilecek mi?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/19/iecrop/23-nisan-depo-2_16_9_1555707645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/23-nisan-tatil-mi-22-nisan-2019-pazartesi-okullar-tatil-olacak-mi-pazartesi-okullar-tatil-mi-meb-acikladi-4494867/"]

BİLSEMLERDE EĞİTİM DÖNEMLERİ NE ZAMANDIR?

Bilsem' lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak), ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem' de, öğlenci ise sabah Bilsem' de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM' de olacak şekilde eğitime alınır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30′ unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir.