Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav tarihi yaklaşıyor. DGS yaklaştıkça adaylar da sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri yayımlandı mı merak ediyor. Peki DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? İşte merak edilenler...

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sınav giriş yerlerinini hangi gün açıklanacağı henüz belli olmadı. Ancak, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavların giriş yerlerinin, sınav tarihinden 1-2 hafta önce açıklandığı biliniyor. Buna göre, 30 Haziran'da gerçekleştirilecek DGS'nin sınav giriş belgelerinin bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.

DGS ÇIKMIŞ SORULAR VE CEVAPLARI






DGS'YE GİRECEKLER İÇİN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Sınavını tamamlayan adaylar, kullandığı sınav kitapçığını salondaki görevlilere teslim edecekler, sıra üzerinde bırakmayacaklardır. Adayın sınava girdiği salonda sıra üzerinde kalan ve ÖSYM’ye ulaşmayan sınav evrakından adayın kendisi sorumludur. Sınava Giriş Belgesi ise belgede yer alan SINAVA GİRİŞ KODU aday tarafından sınav kitapçığına yazıldıktan ve kodlandıktan sonra salondaki sınav görevlileri tarafından toplanacaktır.

Sınava giriş belgesinin, sınav kitapçığının salon görevlilerine eksiksiz olarak teslim edilmesinin sorumluluğu adaya aittir. ÖSYM’de her salona ait sınav evrakı paketi, görevliler tarafından tek tek açılır, paketin içinden çıkan bütün belgeler tek tek sayılır ve eksik varsa bir tutanakla tespit edilir. Sınava giriş belgesi veya sınav kitapçığı eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır. Adaylar isterlerse salon görevlilerinin, sınav kitapçıklarını paketlemelerini izleyebilirler.