Yeni öğretim yılında eğitimine dört yıllık bir fakültede devam etmek isteyen öğrencilerin geçtiğimiz aylarda giriş yaptığı için DGS için uzun maratonunun sonu geldi. ÖSYM'nin açıklayacağı tercih sonuçları ile öğrencilerin kazandıkları üniversite ve bölümleri belli oldu. Öğrenciler DGS tercih sonuçlarını https://ais.osym.gov.tr/ adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

ÖSYM SONUÇ AÇIKLANMA EKRANI




ÖSYM SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

ÖSYM’nin sitesine giriş yapıldıktan sonra sol üst köşede aday giriş butonunu göreceksiniz. Bu alana tıkladıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız e Devlet bilgilerinizi kullanabilir ya da en yakın ÖSYM merkezinden yeni şifre talep edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra bu zamana kadar ÖSYM’nin düzenlediği tüm sınavlarla ilgili başvuru ve sonuçlarınızı göreceksiniz. Yeni açıklanan ya da daha önce açıklanmış tüm sınav sonuçlarınızı bu ekranda görebilirsiniz…

[old_news_related_template title="DGS nedir? DGS'ye kimler girebilir?" desc="Matematik geometri sayısal mantık paragraf ve sözel mantıktan oluşan Dikey Geçiş Sınavı yani kısaltılmış adı ile DGS nedir? Kimler bu sınava girebilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/04/iecrop/ales-anadolu-ajansi-3_16_9_1542649995_16_9_1554357507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/dgs-nedir-kimler-bu-sinava-girebilir-szcu6-4290362/"]

DİKEY GEÇİŞ SINAVI NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

KİMLER DGS'YE GİREBİLİR?

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.