E okul VBS sisteminde bugünlerde 2018-2019 eğitim öğretim yılı ikinci dönem sözlü ve yazılı sınav sonuçlarının da yavaş yavaş açıklanmasıyla yoğunluk yaşanıyor. Veliler sınav sonuçlarının yanı sıra devamsızlık bilgilerini de e okul'dan takip ediyor. Peki e okul VBS sistemine nasıl girilir? İşte e okul giriş ekranı...

E-OKUL'A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

2007 yılından bu yana öğrenci, veli, ve öğretmenlere kolaylık sağlayan MEB sistemi e-Okul'dan bir çok bilgiye erişilebiliyor. E Okul Veli Bilgilendirme Sitemi'ne (VBS) artık MEBBİS üzerinden ve e-Devlet şifresi ile de girilebiliyor. E okul'da yer alan VBS sayesinde https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gerekli bilgileri girerek öğrencilerin eğitim hayatı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.


E-OKUL GİRİŞ: VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ






E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

e-Okul ile birçok sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların arasında;

Devamsızlık sorgulama

Yazılı sonuçları

Sözlü sonuçları

Karne notları

Haftalık ders programları

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No', ‘Öğrenci Okul No' ve ‘Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş' seçeneğine tıkayınız.