KPSS ÖABT sınavının ilk oturumu bugün saat 10:15'te, ikinci oturumu ise saat 14:45'te başlayacak. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı giriş belgelerine haberimizde link aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Peki KPSS ÖABT saat kaçta bitecek, sınav kaç dakika sürecek?

KPSS ÖABT GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINACAK?

28 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecek.

ÖSYM AİS: KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI
KPSS ÖABT ne zaman yapılacak? İşte KPSS sınavı giriş belgesi…

KPSS ÖABT SAAT KAÇTA BİTECEK?

ÖSYM tarafından uygulanacak ÖABT kapsamında İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği (Lise), Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği testlerinde adaylara 75’er soru yöneltilecek ve 150 dakika süre verilecek. Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi, Okul Öncesi, İngilizce, Sınıf Öğretmenlikleri ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği testlerinde ise süre 120 dakika olacak. Bazı adayların sınavları saat 12:15'te sona ererken bazılarının ise 12:45'te sona erecek.