KPSS için yapılan son duyuruya göre sonuçlar 29 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM tarafından erişime açılacak. KPSS sınav sonuçları ÖSYM'nin internet sisteminden sorgulanabilecek. Adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemin (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden ya da ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından KPSS sınav sonucunuzu görüntüleyebilecek. Sisteme giriş için şifresini unutan adaylar e Devlet uygulaması üzerinden sisteme girebilir. Yine T.C. ve e Devlet şifresi ile sınav sonuçları görüntülenebilir.

ÖSYM KPSS SONUÇLARI EKRANI

KPSS sonuçları açıklanır açıklanmaz yukarıda yer alan linkten öğrenebileceksiniz.

KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların, bu kurum ve kuruluşların ilanlarında belirtmiş oldukları koşulları taşımaları gerekiyor. Kurumlar ihtiyaç duydukları personel ihtiyacını, başvuru şartlarını ve sınav koşullarını resmi internet adresinden yayınlıyor.

KPSS çatısı altında farklı kurumların ihtiyaçları doğrultusunda farklı sınavlar yapılmaktadır. KPSS çeşitleri şunlardır:

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)
2016-KPSS Lisans (Alan Bilgisi)
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)
Bu sınavların dışında kamu kuruluşlarına engelli personel alımı için de EKPSS yapılmaktadır.

[old_news_related_template title="ÖSYM'den son gün uyarısı! DGS tercihleri nasıl yapılır?" desc="DGS tercihleri için son gün geldi, ÖSYM'nin yayınladığı uyarıya göre DGS tercihleri bugün sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde DGS tercih klavuzunda yer alan bazı programlarla ilgili güncelleme geldi. Ön lisans programından mezun olan adaylar lisans programı tercihinde bulunacak. Öğrenciler tercihlerini http://osym.gov.tr/ adresine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak yapabiliyorlar. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/28/iecrop/sinav_-1_16_9_1560854485-880x495_16_9_1566977057.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/osymden-son-gun-uyarisi-dgs-tercihleri-nasil-yapilir-5304135/"]