Üniversite eğitimi sırasında maddi olarak destek almak isteyen öğrencilerin ilk tercihi KYK burs ya da kredi oluyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yürütülen süreç hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler, KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak merak ediyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. tüm üniversitelerin yatayöğrenci işlemlerini tamamlamasının ardından KYK burs ve kredi başvuruları alınacak.

KYK burs başvuruları geçen sene 15 Ekim'de başlamış ve 21 Ekim'de bitmişti. Önümüzdeki günlerde KYK'nın başvuru tarihi konusunda açıklama yapması bekleniyor.



KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla ayrıca kredi ve burs imkanı da sağlanıyor. Halen 416 bin 775 öğrenciye burs, 1 milyon 194 bin 833 öğrenciye kredi olmak üzere toplam 1 milyon 611 bin 608 öğrenciye maddi destek veriliyor.

2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek verildi. Kredi ve burs başvuruları ekim ayında yapılacak.