Üniversite öğrencilerinin gözü kulağı KYK tarafından verilecek kredi ve burs desteğinde. Başvuru tarihleri için henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak geçen yıllardaki uygulamalar göz önünde tutulduğunda KYK kredi ve burs başvurularının Ekim ayında başlaması bekleniyor.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ve öğrenim kredisi tahsis edilecek.

[old_news_related_template title="KYK yurt sonuçları açıklandı! " desc="Kredi ve Yurtlar Kurumu 2019/2020 dönemi yurt sonuçlarını açıkladı. Üniversite öğrencilerinin uygun bir ücret karşılığında barınma ihtiyacını karşılayan KYK, maddi yönden yetersiz öğrencilere öncelik tanıyor. Haberimizde  yer alan linkten KYK yurt başvuru sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/29/iecrop/kyk-aa_16_9_1567090961.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/2019-kyk-yurt-sonuclari-aciklandi-tikla-ogren-5306886/"]

BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Burs: Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Öğrenim kredisi: Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

KİMLER BURS ALABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

KİMLER ÖĞRENİM KREDİSİ ALABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.